“Show me the money!”

Vi-l amintiţi pe Tom Cruise în filmul ,,Jerry Maguire” cum zbiera la telefon într-o discuţie aparent banală cu actorul Cuba Gooding Jr.???

E una dintre secvenţele care mi-au influenţat stilul, existenţa, nervii, poate şi cariera. Pe bune! De altfel, filmul respectiv e plin de învăţăminte şi vi-l recomand cu tărie.

În film, Jerry, un impresar sportiv de calibru, a fost nevoit să facă gestul ăsta ( să zbiere ca nebunu`) ca să îşi păstreze singurul client rămas după o despărţire bruscă de compania unde lucra. Şi a reuşit cumva, deşi în tot acest timp colegii lui de birou se uitau la el ca la un ,,paria”! De aici se poate spune foarte clar că întotdeauna poţi să o iei de la 0, dacă ştii cum să îţi ţii aproape oamenii de care ai nevoie fără să îţi pese de ce crede orice ,,gură-cască”!

Desigur că e greu, dar ce se poate face în zilele noastre fără sacrificii?!? Zbieri când vrei sa te impui şi să arăţi că într-adevăr crezi ce spui! De ce nu?!? Oricum ai lua-o, un cuvânt zbierat e mai puternic decat unul spus cu juma` de gură!

Una peste alta, concluzia e una singură: libertatea, demnitatea, principiile şi onoarea nu ţi le poate răpi nimeni! Nimeni! În urmă rămâne mereu,,ambalajul” schimbător şi nesigur pe care îl îmbracă locul unde ,,dai cu sapa”(pe româneşte). În schimb, rolul principal îl vom avea mereu noi, oamenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *