,,Satisfacţie garantată”

Când eşti talentat (sau măcar bun!) în loc să atragi respect, primeşti intrigi, invidii şi prejudecăţi. Vrei nu vrei! Parcă e o regulă la noi ca la ,,fiecare petrecere faină să apară un prost şi să o strice pe loc!”, aşa cum bine a spus un mare actor de al nostru după ce a primit mai multe critici fără sens din toate părţile… În ,,linii mari”, chiar avea dreptate, doar că proştii sunt acum mai des întâlniţi faţă de vremea în care a spus el ce-a spus. Şi le place să comenteze de numa-numa!!! Vedem astfel că pe unii îi hrăneşte, pesemne, dorinţa ,,antologică” de a se remarca cu orice preţ, fie el şi cel în care trebuie să arunce mereu cu aiureli în stânga şi-n dreapta ( ca să nu folosesc cuvântul ,,rahaturi” ). Nu aşa la întâmplare, ci cu trimitere directă spre cei binecuvântaţi cu nobilul talent! Şi fac asta cu toate că n-au realizat nimic în viaţa lor. Specimenele cu pricina se poate spune că dau savoare cercului vast al celor ,,mai catolici decât papa”, vorba `ceea. Mi-e silă de ei, SILĂ pentru că mila e un feeling mult prea personal şi nu-l merită! Ei încearcă să fie perfecţionişti sau perfectibili, crezând în dobitocia lor că le ştiu pe toate. Părerea mea e că de aici pleacă una dintre formele largi ale violenţei, în sensul că unora li se urcă ,,şefia” la cap şi au impresia că toţi cei din jurul lor tre` să le îngenuncheze în faţă”!

Dacă ai talent şi chiar te pricepi la ce îţi place să faci, ai nevoie de încurajări. Poate la un moment dat vei învăţa de la viaţă cum să îţi corectezi micile scăpări în timp util şi să evoluezi. Nu cred că are cineva atât de multă pregătire umană încât să dea lecţii la capitolul ăsta!

E uşor să ,,sari calul”, umblând visător după putere! Adevărata forţă vine, însă din interior. Inima şi conştiinţa omului dedicat unor principii constructive va separa mereu OAMENII de PLANTE!

Bine ar fi să îşi vadă fiecare mai mult de ale sale…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *