Despre (aface)riscuri

Când porneşti o afacere în ţara asta, rişti TOTUL! Rişti timp, bani, viaţă personală şi (nu în ultimul rând) îţi rişti sănătatea. Prezentul nu te iartă şi te taxează. Uneori îţi mai dă o palmă şi îţi aminteşte că mulţi ,,falşi” nu îşi respectă angajamentele şi profită gratuit de pe urma muncii tale. Alţii care s-au născut bogaţi, în schimb, aşteaptă să primească totul ,,de-a gata” şi (din nou) gratuit…

Vin de pe terenul bine bătătorit al ştirilor şi credeam că am văzut multe în anii petrecuţi prin ,,corporaţiile” media. Ultimele 6 luni, însă mi-au oferit situaţii noi de viaţă pe care a trebuit să le înfrunt cu fermitate. Mă gândesc că, pe undeva, situaţiile cu pricina fac parte din planul gândit de soartă pentru mine. Cred că surprizele, fie ele plăcute sau neplăcute, fac parte din circuitul care te poate conduce (sau nu) spre fericire.

Când ai o afacere, nu e suficient să oferi soluţii şi calitate. Nu e suficient să respecţi şi să demonstrezi că ai bun simţ. Nu contează dacă laşi de la tine. Nu e important că respecţi cuvântul dat prin semnătură şi nu dai înapoi de la nici o provocare.

Toate astea sunt apă de ploaie!

Probabil că e mai important să adopţi o atitudine de sclav fără personalitate, aşa ca de dragul vremurilor corporatiste…

E antrenant să munceşti şi să îţi testezi zi de zi limitele, DAR din păcate pasiunea nu îţi plăteşte facturile şi obligaţiile. Mă bucur, în schimb, că noua mea latură de investitor tânăr mă umple şi mă seacă de energie în egală măsură. La fel de bine ea mă ţine şi în ploaie şi la soare cum tot ea are grijă să mă ridice după ce mă trânteşte la pământ.

Despre bani nu vreau să vorbesc acum…

Am pornit Komma Media din dorinţa de a demonstra că poţi să faci lucruri constructive în ţara asta dacă pui imaginaţie, curaj şi respect în muncă. Încă mai cred asta şi am convingerea că timpul şi cineva care poate mă iubeşte acolo sus vor fi de partea mea. Plus că nu vreau să le dau satisfacţie celor care s-au îndoit de mine.

Doamne ajută!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *