Să învățăm!

Da, exact asta trebuie! Să învățăm. Și avem multe de învățat, deși mulți poate nu știu sau nu vor să știe sau nu-s în stare să afle… Eu am multe de învățat, dar și tu și tu și el și ea și voi și … noi! Mai sunt și alții ce se cred mari luminați și caută să corecteze una-ntr-una… De fapt, dacă tot suntem atât de români (vorba aia!) ce-ar fi dacă înainte să venim cu critici și lecții de dat, să învățăm să fim OAMENI?!? Fiindcă dacă ne amintim să fim oameni, poate atunci vom știi să respectăm valoarea. Oriunde în lumea asta VALOAREA stă în muncă, fapte, efort și apoi în rezultate. Nici nu e mare filosofie să-ți dai seama…

Avem în Sibiu o echipă ce își propune, pas cu pas, să (re)aducă fotbalul de aici în prima ligă. F.C. Hermannstadt. Nu e un secret că lucrez cu ei de de 2 ani, iar asta nu mă poate face subiectiv. Nicidecum! Mai mult, chiar sunt bucuros că pot să spun oricui cât de mult se muncește la acest club, iar de multe ori să și filmez. Se muncește, oameni buni, iar cei care lucrează aici fac asta pentru că aici e vorba de altceva. Totul e diferit față de s-a văzut în fotbalul românesc până acum. FC H nu e un foc de paie, ci un proiect construit pentru un altfel de fotbal. Aș zice că putem vorbi aici de un fotbal de viitor, bazat pe o pregătire creionată ca atare.

Circulă o vorbă veche cum că în fotbal de multe ori ,,se face nuntă la victorie și înmormântare la eșec”. Din păcate, parcă vorba asta vrea neapărat să meargă înainte, indiferent cât de bine ne e sau nu prin clasamente. Dar, oare, dacă se poate CU, păi atunci nu s-ar putea și FĂRĂ? Întreb și eu… Cred că se poate, dar pentru asta trebuie să VREI. E nevoie SĂ ÎNVĂȚĂM să vrem să fim suporterii de care fotbalul ăsta are mare, mare nevoie! Băieții de la F.C. H se antrenează serios și intră cu piepturile înainte pe teren fiindcă vor ca lumea să știe că SIBIUL ARE FOTBAL! Nu cerșesc nici atenția, nici respectul cuiva. Ei muncesc pentru asta și o fac bine!

Și cum se întâmplă și-n viață, când vrei neapărat să faci un bine și te și pregătești temeinic pentru asta, se întâmplă să o mai dai și-n bară… Se întâmplă să mai și pierzi! Dar efortul depus și sacrificiile, se cuvine a fi respectate! Pe iarbă e mai greu ca-n tribune. Vă spune asta un om cu picioarele rupte de la fotbal… În meciul de la Satu Mare, Ștefan Blănaru sau Blăny, cum îi spunem noi, și-a rupt mâna după un duel cu un adversar. Desigur că putem comenta pe facebook și oriunde altundeva că am luat bătaie, că am ratat, că 2-0, că nu știu ce și că… etc. etc., dar acest copil și-a rupt o mână la locul de muncă! La propriu, nu la figurat. Blăny a vrut să dea gol și a luptat pentru asta. La fel luptă și tot ceea ce înseamnă F.C. H.

F.C. H reprezintă o luptă pentru a (re)găsi fotbalul și pentru a-l păstra la Sibiu. Și învățăm să fim PROFESIONIȘTI și am vrea să facem asta împreună cu suporteri inimoși. De ce? Pentru că la Sibiu se poate ALTFEL! O știm noi, o știți și voi, cei care v-ați făcut timp să citiți aceste rânduri și cu siguranță or mai fi și alții…

Ne vedem pe stadion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *