UN SIR CU LITERE MARI

Manchester. 6 noiembrie, 1986 . O zi ploioasă de iarnă britanică. Pe străzi câţiva copii bat mingea printre bălţi, dar fără să dribleze. Totul se întâmplă metronomic, că doar suntem în Anglia, iar aici până şi ceaiul se bea la oră fixă. Deasupra lor, tronează ,,Old Trafford”, teatrul zeilor unde în fiecare sfârşit de săptămână clasa muncitoare din pieptul Angliei devine una cu fair-playul. Sau, mai pe englezeşte, oamenii şi fotbalul devin ,,united”pe vecie. Devin MANCHESTER UNITED!

Şi dacă tot vorbim despre eternitate, cine altcineva ar putea să o transpună în realitate decât flăcăii cei bravi ai Regatului Unit?!? ,,Diavolii roşii” au fost creaţi cu bune intenţii, ca să fie ţinuţi în frâu de un singur domn. Unic. De un gentleman atât de SIR, încât până şi o banală gumă de mestecat devine nobilă în preajma lui.

Un antrenor britanic, pur sânge, care şi-a permis să devină o legendă vie în prezentul său de zi cu zi la cârma clubului fanion al celui mai iubit fotbal din lumea largă. Un OM în slujba sportului rege, fără de care Beckham, Giggs, fraţii Neville, Nicky Butt, Keane, Scholes, Cr. Ronaldo, Rooney sau van Nistelrooij ar fi rătăcit poate şi acum prin divizii efemere…

Şi cum toate acestea trebuiau să poarte un nume, s-au numit pur şi simplu: SIR ALEX FERGUSON

Mulţumim, maestre ptr TOT ce ne-ai oferit într-o viaţă de OM alături de UNITED!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *